Hjem Våre prosjekter ABB: Testkoffert

ABB: Testkoffert

Bransje
Produksjon
Tjeneste
Testutstyr

ABB er en global teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Med over 50 000 ansatte i over 100 land samarbeider de med kunder og partnere for å løse verdens største utfordringer innen elektrisk distribusjon- og energistyring - fra energikilde til stikkontakt. ABB i Skien er kommunens største, private arbeidsplass og har rundt 700medarbeidere. Bedriften utvikler, produserer, leverer og eksporterer elektroteknisk utstyr til over 80 land.

I over 20 år har vi samarbeidet med ABB, og bidratt med løsninger til deres produksjon og utvikling. Et av disse prosjektene er et serviceverktøy som blir brukt til test og verifikasjon av koblingsanlegg i, blant annet, vindmøller. Dette sikrer at alt av funksjoner blir testet på en vesentlig mer trygg og effektiv måte.

Testkofferten ble laget for ABB sin serviceavdeling - til bruk på anleggene til en av de største kundene de har i porteføljen. ABB hadde behov for et serviceverktøy spesifikt utviklet for å koble inn og ut brytere. Anleggene er standardiserte og det kunne derfor lages en testkoffert for å kunne teste alle funksjoner, og gi nødvendige tilbakemeldinger. Kofferten består av et stort betjeningspanel med brytere og indikatorlamper, og under panelet befinner det seg et rom med kabler og kontakter.

- ABB kom til oss med et tydelig forhåndsdefinert koblingsskjema laget for å gjennomføre de testene de ønsket. Basert på koblingsskjemaet lagde vi i Cody layouten hvor alt av lamper og brytere skulle være, i tillegg til øvrig løsning. Fokus på miljøet og omstendighetene testkofferten må tåle ble viktig i utformingen, forteller Jared Hansen, prosjektleder i Cody. 

Et mobilt verktøy

Et av kriteriene for testkofferten var robusthet. Vi har levert totalt to slike kofferter. Serviceavdelingen i ABB reiser ofte på oppdrag over landegrenser. Derfor ble det viktig at testkofferten måtte være transportsikker og tåle hard håndtering ved inn- og utlasting av terminaler og fly.

Testkofferten har gjort servicearbeidet mer effektivt fordi man har alt på ett sted, og den er enkel å frakte med seg. Den fungerer som et mobilt kontrollsystem i miniatyr.

“Vårt samarbeid med Cody har vært medvirkende til økt effektivitet og gjennomføring av våre serviceoppdrag. Gjennom flere år har Cody vist seg å være raske, fleksible og løsningsorienterte partnere. Med kofferten sparer vi verdifull tid og forenkler prosessen, da vi nå unngår komplekse manuelle koblinger.” – Magne Reinholt, Service Manager i ABB.
Daglig leder
Ken André Myhra Kihle

Ken André har en master i kybernetikk fra NTNU og har erfaring med programmering, automasjon, kontrollsystemer og kvalitetsledelse. Siden 2019 har han vært vår daglige leder.

992 24 842 ken.andre@cody.no