Hjem Bransjer Startup
Startup

Er du en gründer?

Noen av våre gründerkunder:

Har du ideen til et produkt du ønsker å utvikle eller har du et produkt som du trenger produksjonsløsninger for? Vår jobb er innovasjon og produktutvikling, og med vår brede og lange erfaring og kompetanse hjelper vi deg med å komme i mål.

Kompetanse og erfaring

Velger du Cody får du en leverandør som har jobbet med gründere og startups innen forskjellige bransjer i mange år. Det gjør at vi har opparbeidet oss mye kompetanse og erfaring knyttet til prosessen det er å gjøre om ideer og tanker til planer og tegninger, og å gjøre planer og tegninger til produkter og automatisert produksjon. Når man utvikler et produkt eller en maskin er det ofte mange hensyn å ta med tanke på materialer, utforming osv. Vår erfaring med både produktutvikling og produksjonsutstyr gjør oss gode til å tilpasse produktet til produksjon, og omvendt. Det kan være stor forskjell på hvordan man lager én del, og hvordan man lager ti tusen deler. Et ugunstig design kan gjøre at produktet blir for dyrt og vanskelig å produsere, men små endringer kan i en del tilfeller redusere kosten dramatisk. Dette kan være forskjellen mellom suksess og tap.

I et tilfelle nylig skulle vi utvikle en maskin for å automatisere det som var en vanskelig og krevende manuell prosess. Underveis i prosjektet viste det seg at de tekniske utfordringene var svært store. Sammen med kunden begynte vi å se på produktet, og hvorfor det så ut slik det gjorde. Kort fortalt var produktet optimalisert for denne manuelle prosessen. Vi endret komponenter i produktet, og satt sammen materialer på nye måter. Dermed kunne vi lage en maskin som sammenstilte produktet. Resultatet for kunden ble at de nå eier patentet til denne automatiserte prosessen og har fått til et samarbeid med en av verdens største produsenter av tilsvarende maskiner.

Slike utfordringer elsker vi her i Cody, og våre innovative, engasjerte og allsidige fagfolk vil gjerne hjelpe deg med produksjonsløsninger, produktutvikling, mekanikk, pneumatikk, automasjon, elektronikk, reguleringsteknikk, industridesign, programmering og alt det andre som trengs i en utviklingsprosess!

Risiko og økonomiske virkemidler

Vi ser at de som våger å satse på ideen sin har stor glede av å jobbe med det de brenner for. Men gründerlivet handler ikke bare om produktutvikling og markedsplaner. Det handler også om å håndtere teknisk og økonomisk risiko gjennom hele oppstartsprosessen. Teknisk risiko, altså "Vil det fungere?", har Cody lang erfaring med å håndtere og her kan vi gi deg god veiledning til hvordan man kan redusere denne tidlig i prosjektet for å minimere den økonomiske kostnaden og den økonomiske risikoen. Virkemiddelapparatet, som f.eks. Innovasjon Norge og Forskningsrådet, kan avlaste risiko ved å gi deg lån eller tilskudd. Tilskuddsordningene er incentiver for å gjennomføre innovasjonsprosjekter som kan skape arbeidsplasser og lønnsom næring i Norge. De fleste ordningene er søknadsbaserte, og har krav til at støtten er utløsende, altså at prosjektet ikke vil bli gjennomført uten støtten. Unntaket er SkatteFUNN-ordningen, som ikke trenger å være utløsende.

Her kan vi i Cody hjelpe deg med å legge opp en prosjektplan, et realistisk budsjett og ikke minst en kvalitetssikret beskrivelse av utviklingsoppgaver og teknisk risiko. Vi har en viss oversikt over hva som finnes av ordninger, hva som passer i de forskjellige tilfellene og hvordan en god søknad ser ut, men her kan det også lønne seg å ta kontakt med en inkubator, næringshage, et katapultsenter eller en rådgiver i Innovasjon Norge eller Forskningsrådet.

Magnus Skoglund Larsen
Salgssjef
Magnus Skoglund Larsen

Magnus er vår salgssjef, og med sin erfaring fra både mekanisk design, automasjon og prosjektledelse har han full kontroll på hva Cody kan levere. Han graver seg dypt ned i maskindirektivet, CE-merking og harmoniserte standarder slik at det vi leverer tilfredsstiller lover og regler.

991 22 505 magnus@cody.no
Codys utviklingsprosess
Vår prosess

Noen av våre tjenester

Automatisering

Automatisering

Automasjonsløsninger som effektiviserer produksjonsprosesser og forbedrer lønnsomheten.

Produktutvikling

Produktutvikling

Vi har engasjerte og kunnskapsrike ingeniører som hjelper deg gjennom utviklingsprosessen.

Prototyping

Prototyping

Vi bygger små og store prototyper og småserier

Spesialmaskiner

Spesialmaskiner

Som totalleverandør av maskiner tenker vi mekanisk konstruksjon, automasjon og brukervennlighet i ett.

Studier og forprosjekter

Studier og forprosjekter

Har du eller din bedrift har en ide eller ett ønske til forbedring? Da kan et forprosjekt sammen med Cody hjelpe deg i riktig retning.

Montasje- og løfteutstyr

Montasje- og løfteutstyr

Ikke alle montasje- og løfteoperasjoner kan løses med standard utstyr

Testutstyr

Testutstyr

Vi leverer utstyr for testing og logging - skreddersydd til dine behov.