Hjem Våre prosjekter ABB: Bistand til produksjonsløsninger og produkter gjennom 20 år

ABB: Bistand til produksjonsløsninger og produkter gjennom 20 år

Ekstern spesialkompetanse gir verdiøkning for både produkter og produksjon ved Skiens største arbeidsplass, ABB. I 20 år har Codys problemløsere bistått i produksjon og utvikling av ABBs avanserte koblingsanlegg, som ivaretar strømleveranse over hele verden.

– Cody har omfattende erfaring og kompetanse som vi drar nytte av. Vi henter ofte inn Codys spesialiserte mannskap for å optimalisere produksjonen, sier Yrjan Bergsmark, ingeniør ved ABB Skien.

– Vi utfordrer Cody med både ideer og problemer, og i nært samarbeid utvikler vi løsninger for ABB sine tre fabrikker i Skien.

Hvert år sender ABB et betydelig antall mellomspenningsanlegg, nettstasjoner og tavler ut i Norge og resten av verden. Det gir stabil strømforsyning som beskytter mennesker, utstyr og bygninger. I de tre høyteknologiske fabrikkene i Skien stilles det meget strenge krav til produksjonsutstyr og testsystemer.

– Cody har blant annet ledet prosjektet med å oppgradere fire automatiske teststasjoner med nytt styringssystem og datalagring. Testene som skal utføres må følge en internasjonal standard og danner grunnlag for et sertifikat, derfor er datakvalitet avgjørende, forklarer Bergsmark om ett av mange samarbeid mellom ABB og Cody.

Produksjonslinjene ved fabrikkene i Skien er i stor grad manuelle, men fokuset på automasjon, datafangst og lagring er økende. Utbedringer av flaskehalser, effektive montasjejigger, implementering av nytt utstyr, registrering og analyse av produksjonsdata er noen av oppgavene som Cody leverer til ABB. -Vi er meget godt fornøyd med databaseløsningen til Cody kalt Titaan hvor vi drar nytte av Codys erfaring med leveranser til farmasi industrien.

ABBs produkter fra Skien sikrer tradisjonell strømforsyning til husholdning, næringsliv og mindre industri, men har også spesialanlegg for nye strømprodusenter innen vind- og solenergi. De nyeste smartanleggene har datamaskiner som tillater overvåking og fjernstyring.

– Vi er problemløsere ved utfordringer, sier Ken André Myhra Kihle, daglig leder av Cody. – ABB har vært kunde av oss siden oppstart og vi kjenner systemene og produktene meget godt. Det skal være kort vei fra problem til løsning, med optimal responstid. Vi rykker ut uansett tid på døgnet.

Yrjan Bergsmark kan bekrefte at Cody satte sommerferien 2020 på vent da ABB fikk en akutt utfordring i juli.

– Cody har et stort nettverk og kan skaffe både tekniske deler og kompetanse som vi ikke har tilgang på selv. Det er høyt under taket for å diskutere de mest innovative ideene og vi møtes i kreative og løsningsorienterte prosesser, som hjelper oss å ivareta ABB Skiens rolle i den internasjonale organisasjonen vår, avslutter Bergsmark.

OM ABB I SKIEN

ABB Electrification Norway AS tilbyr en bred portefølje av produkter, digitale løsninger og tjenester, fra transformatorstasjon til stikkontakt, som muliggjør sikker, smart og bærekraftig elektrifisering. Tilbudet omfatter digitale og oppkoblede innovasjoner for lav- og mellomspenning, inkludert elbil/elbuss-infrastruktur, modulære nettstasjoner, distribusjonsautomatisering, vern, kabler og kablingsutstyr, elektriske tavler, kabinetter, instrumentering og styring.

ABB i Skien er kommunens største, private arbeidsplass og har rundt 750 medarbeidere. Bedriften utvikler, produserer, leverer og eksporterer elektroteknisk utstyr til over 80 land for generering og distribusjon av strøm.

Daglig leder
Ken André Myhra Kihle

Ken André har en master i kybernetikk fra NTNU og har erfaring med programmering, automasjon, kontrollsystemer og kvalitetsledelse. Siden 2019 har han vært vår daglige leder.

992 24 842 ken.andre@cody.no