Home Projects Blue Robot - Utvikling av robot som automatiserer lageret

Blue Robot - Utvikling av robot som automatiserer lageret

Norske Blue Robot AS har utviklet avansert teknologi for effektiv automatisering av vareflyt. Løsningen krever kun et stabilt underlag, takhøyde på fire meter, strøm og internett. Det åpner for at mindre aktører innen varehandel enkelt kan ta i bruk lagerautomatisering.

– Målet vårt var å utvikle robotisert plukkteknologi som er enkelt å installere, har høy driftssikkerhet og ikke minst er effektivt for en kundegruppe som ikke tidligere har hatt tilgang til lagerautomatisering, sier Arnor Jonasson, daglig leder i Blue Robot AS.

I samarbeid med Cody, hadde Blue Robot tid og kostander som førende parametere for utviklingen av en robust teknologi, som bygger på avansert, kunstig intelligens.

– Løsningen har standardiserte komponenter, av høyeste kvalitet. Det gir svært stabil drift. Dessuten har vi hele tiden hatt fokus på at systemene skal være kompatible med kundens eksisterende soft- og hardware, for effektiv installering og et minimum av investeringskostnader, forklarer Jonasson.

Raskt i gang

Kuben for varelager monteres enkelt i kundenes lokaler, og krever kun et stabilt underlag, takhøyde på fire meter og nettilgang. Kunstig intelligens med avanserte algoritmer effektiviserer plassering av varer og kasser, og optimaliserer håndteringen av bestillinger og utsendelser.

– Vi har bred erfaring fra varehandel, og så et klart behov for enklere løsninger for lagerautomasjon. De færreste aktørene i markedet er så store at de kan forsvare investeringer i varelagerhåndtering som overgår omsetningen, sier daglig leder.

“Allerede i vårt første møte leverte Cody ideer for løsninger, så vi var aldri i tvil om at de hadde den erfaringen vi søkte for å designe det endelige produktet.” – Arnor Jonasson, daglig leder Blue Robot

Industrialiserte produkter

For to og et halvt år siden engasjerte Blue Robot dedikerte og erfarne utviklere, som målrettet jobbet ut prototypen for automatisering. For å industrialisere konseptet i en driftssikker løsning, valgte Blue Robot å inngå et nært samarbeid med Cody.

– Vi ble invitert til å videreutvikle og industrialisere den maskinelle delen av konseptet, sier Magnus S. Larsen, salgssjef i Cody. – Basert på vår inngående kompetanse på mekanisk design, automasjon og industriell IT har vi laget en løsning som tilfredsstiller kundens krav, med et enkelt grensesnitt opp mot deres kontrollsystem. Vi er spesialisert på raskt å forstå kundenes behov, og å realisere ideer som sikrer økt produksjon og god lønnsomhet.

– Allerede i vårt første møte leverte Cody ideer for løsninger, så vi var aldri i tvil om at de hadde den erfaringen vi søkte for å designe det endelige produktet. Etter knappe tre måneder hadde Cody løsningen klar, og nå er første system i full drift hos kunde, sier Arnor Jonasson.

Stort nedslagsfelt

Blue Robot AS opplever at deres teknologi for automatiserte lager- og plukksystemer er etterlengtet i både det norske og internasjonale markedet.

– Vi mener vi treffer godt i markedet nettopp fordi løsningene er enkle å installere, tilpasse og drifte. Med høy integrasjonsevne mot eksisterende soft- og hardware er kunden raskt operativ, og kan kjøre effektiv og kostnadsbesparende vareflyt, avslutter Jonasson.

Les mer om samarbeidet mellom Blue Robot og Cody i Teknisk Ukeblad og på Blue Robot sine nettsider.

Magnus Skoglund Larsen
Sales manager
Magnus Skoglund Larsen

Magnus is our sales manager, and with his experience in both mechanical design, automation, and project management, he has full control over what Cody can deliver. He delves deep into the Machinery Directive, CE marking, and harmonized standards to ensure that what we deliver complies with laws and regulations. Magnus is extremely interested in horn speakers and doesn't shy away from renovating the house to improve acoustics.

+47 991 22 505 magnus@cody.no