Hjem Våre prosjekter Color Line: landstrømstilkobling

Color Line: landstrømstilkobling

Tjeneste
Automatisering

Cody har skreddersydd den automatiske landstrømstilkoblingen ved flere av Color Lines havner i Norge. Vi er særlig stolte av å ha bidratt til landstrømstilkoblingen for verdens største plug-in hybridskip, "M/S Color Hybrid», som går i rute mellom Sandefjord og Strømstad. Batteripakken på fem megawatt og 65 tonn sørger for at skipet går inn og ut av Sandefjordsfjorden nærmest lydløst og uten utslipp av miljøgasser.

Cody har også levert landstrømstilkobling for Color Line i Larvik og på Framnes kai i Sandefjord.

Systemet vårt håndterer og posisjonerer kontakt på land ved inn- og utkobling av plugg fra skip. Systemet hensyntar høyvann og lavvann og tillater at skipene ikke ligger helt likt hver gang de er i havn. Enorme energimengder skal overføres, så kablene er store og stive. Dette tas hensyn til i bevegelser og oppheng.

Systemet skal skal selvfølgelig virke like godt året rundt – sommer som vinter. Vi har derfor laget et oppvarmet "hus" til kontakten, slik at vi unngår kuldeproblemer vinterstid. Operatørsikkerhet og skjerming er andre viktige fokusområder.

Magnus Skoglund Larsen
Salgssjef
Magnus Skoglund Larsen

Magnus er vår salgssjef, og med sin erfaring fra både mekanisk design, automasjon og prosjektledelse har han full kontroll på hva Cody kan levere. Han graver seg dypt ned i maskindirektivet, CE-merking og harmoniserte standarder slik at det vi leverer tilfredsstiller lover og regler.

991 22 505 magnus@cody.no