Nyhetsbrev

Få de siste sakene fra Cody på e-post

MINN MEG PÅ DETTE SENERE
Hjem /

landstromstilkobling

Landstrømstilkobling

Cody har skreddersydd den automatiske landstrømstilkoblingen ved flere av Color Lines havner i Norge. Vi er særlig stolte av å ha bidratt til landstrømstilkoblingen for verdens største plug-in hybridskip, "M/S Color Hybrid», som går i rute mellom Sandefjord og Strømstad. Batteripakken på fem megawatt og 65 tonn sørger for at skipet går inn og ut av Sandefjordsfjorden nærmest lydløst og uten utslipp av miljøgasser.

Cody har også levert landstrømstilkobling for Color Line i Larvik og på Framnes kai i Sandefjord.

Systemet vårt håndterer og posisjonerer kontakt på land ved inn- og utkobling av plugg fra skip. Systemet hensyntar høyvann og lavvann og tillater at skipene ikke ligger helt likt hver gang de er i havn. Enorme energimengder skal overføres, så kablene er store og stive. Dette tas hensyn til i bevegelser og oppheng.

Systemet skal skal selvfølgelig virke like godt året rundt – sommer som vinter. Vi har derfor laget et oppvarmet "hus" til kontakten, slik at vi unngår kuldeproblemer vinterstid. Operatørsikkerhet og skjerming er andre viktige fokusområder.

Produktutvikler, mekanisk engineering

Bjørn Haugseter

Bjørn er produktutvikler og en av grunnleggerne av Cody. Han er utdannet maskinarbeider og maskiningeniør og jobber med mekanisk design.

+47 415 17 960 bjorn@cody.no