Slik jobber vi

Vi vet hva som skal til og kjenner veien fra idé til produksjon! Og du som kunde er med hele veien.

1

Fortell oss om ditt prosjekt

2

Møte med kunde

Vi begynner med at du forklarer oss litt om hva du trenger hjelp til. I dette møtet stiller vi gjerne mange spørsmål for å få et overblikk over dine behov og hva som kan gi verdi til din bedrift. Målet med møtet er å finne ut om vi kan hjelpe deg og hva som er neste skritt hvis du velger å engasjere oss.

3

Innsiktsfase

I innsiktsfasen velger vi ut de medarbeiderne med mest relevant kompetanse til å gå dypere inn i å kartlegge dine behov og krav. I noen tilfeller vil dette være en liten jobb, men i andre tilfeller kan det være et større oppdrag som vi løser i form av en eller flere studier eller forprosjekter.

4

Konseptfase

I konseptfasen vil Cody i samarbeid med deg lage forslag til hvordan utfordringen kan løses, med skisser og overordnede beskrivelser. Et mål i denne fasen kan være å komme frem til en fastpris på utvikling og produksjon av en prototype eller et komplett produkt. Vi trenger ikke utvikle produktet ferdig før vi kan gi deg en pris. Når vi har blitt enige om et konsept har vi som oftest nok informasjon, kombinert med vår erfaring innen produktutvikling til å kunne gi deg en pris på det som står igjen.

5

Utviklingsfase

Nå har vi landet konseptet og har et mål om hvordan resultatet skal bli. Vi begynner å tegne detaljer, finner de rette standardkomponentene og finner ut av hvordan dette skal fungere i detalj. Når detaljdesignet er ferdig tar vi gjerne en gjennomgang med kunden for å verifisere at det tilfredsstiller kundens krav. Målet med denne fasen er å gjøre klart for innkjøp av komponenter og deler.

6

Produksjonsfase

Når et produkt er ferdig utviklet og godkjent sendes tegninger av alle komponentene til våre leverandører for produksjon. Plater skal brennes ut, komponenter skal støpes, maskineres, sveises osv. Deretter kommer alt inn i vårt verksted i Skien for å settes sammen. Da tar vi som har designet, utviklet og programmert produktet på oss arbeidstøyet, og går den korte turen gjennom kontorene og ut i verkstedet.

7

Testing og godkjenning

Når vi har satt sammen produktet gjennomfører vi testing og fintuning av utstyret. Kvalitet, hastigheter og andre parameter som ble avtalt med kunden tidligere i prosjektet blir nå kontrollert. I de prosjektene hvor kunden ønsker det kommer gjerne kunden hit og går gjennom sluttesting sammen med oss, en såkalt FAT (factory acceptence test). Vi gjennomfører også sertifisering der det er behov for det.

8

Leveranse til kunde

Kunder holder til over hele landet, så hvordan overlevering av utstyret skjer vil variere. Noen ting og maskiner kan sendes, og kunden installerer selv. Andre ganger reiser vi ut og gjennomfører installasjon og igangkjøring. Dette er slik som vi har blitt enige med deg som kunde om på forhånd, og finner ut av sammen.

Vi ønsker å forstå så mye som mulig av prosjektet, ideen og målene dine, slik at vi kan hjelpe best mulig. Det betyr ikke at du trenger å ha hele planen klar for å kontakte oss. Vår jobb er innovasjon, så kom gjerne til oss og presenter et mål, så finner vi løsningen sammen. Og ikke fortvil hvis vi prøver å utfordre noen av tankene du har gjort deg. Det er måten vi jobber på både internt og eksternt for å komme frem til de beste løsningene og få en god forståelse for hvilke krav som stilles.

Ønsker du at vi signerer en taushetserklæring (NDA) så tar du bare kontakt og så ordner vi det i forkant av møtet.

Vi blir enige om omfanget og holder deg oppdatert underveis. Etter det tar vi en ny prat om hva vi har gjort og funnet ut, og diskuterer veien videre.

Det er viktig å pepre oss med informasjon, for det som kommer frem i denne fasen legger grunnlaget for konseptfasen.

En typisk konseptutvikling begynner med at noen av våre mest erfarne produktutviklere tenker og drodler. Noen ganger samarbeider vi tett fra start, andre ganger starter vi utviklingen hver for oss. Det gjør at vi får en større variasjon av ideer, og ofte ender det opp med en kombinasjon av det som har blitt tenkt ut. Underveis i utviklingen har vi ofte spontane diskusjoner og uformelle møter med hverandre. Vi diskuterer og argumenterer for og imot forskjellige løsninger. I slike diskusjoner er det høyt under taket, og vi ser på mange typer løsninger, store og små, enkle og teknisk krevende. Alt for at konseptet og sluttproduktet skal bli så godt som mulig. Vi går gjennom scenarioer hvor de forskjellige ideene vil fungere godt, og ser på hva som gjør de mindre gode. Kanskje vi også lager noen enkle tester på verkstedet eller 3D-printer noen deler for å verifisere deler av konseptet.

Når vi utvikler konsepter, blir vi ofte svært engasjerte. Det er store armbevegelse og mye innlevelse når vi prøver å fortelle vår visjon til en kollega. Vi kan underveis ha svært ulike tanker om hvilket konsept som er best, men det ender alltid opp med en vinner. De beste løsningene kommer ved god innsikt, gode diskusjonene, stor variasjon i fagkompetanse og lang erfaring her hos Cody. Hvor lang tid denne prosessen tar varierer veldig, og det kommer helt an på hva du som kunde ønsker å oppnå. Noen kunder ønsker noe enkelt som løser problemet, andre har ambisjoner om nyvinninger som kan patenteres, og alt mellom.

Når vi har et konsept presenterer vi det for deg som kunde. Vi går gjennom fordeler og ulemper med konseptet, og eventuelt om det finnes varianter av løsningen.

Kanskje vi må lage en prototype av deler av utstyret for testing. Med verkstedet vegg i vegg med kontorene våre er veien kort fra tanken om at noe bør testes, til det er testet. Når vi for eksempel utvikler en maskin, er det det mange små og store avgjørelser som må bli rett for at resultatet skal bli som ønsket. Vi jobber derfor tett og dynamisk internt for å raskt løse små og store utfordringer. Med en så tverrfaglig gjeng som hos Cody er det lett å ta en prat med de som er eksperter på det nødvendige området. Enten det er hvor mye plass man trenger til kretskort, størrelse på motorer, programmering eller andre ting.

Vi har et moderne, lyst og godt utstyrt verksted hvor vi bygger alt vi utvikler. Vi har ett godt utstyrt maskinverksted som vi bruker om noen deler må endres, eller deler må lages. Og et sveiserom med det meste av moderne sveiseutstyr.

Personene som setter delene sammen, er som oftest de samme som har designet produktet. På den måten sørger vi for rett kvalitet, og mest mulig effektiv sammenstilling.

Maskiner leveres selvsagt CE-merket og med all lovpålagt dokumentasjon som f.eks. brukermanual. Vi gjennomfører også opplæring i bruk av maskinen hvis du ønsker det.

Snakk med oss om ditt prosjekt
Ta kontakt

Om Cody

Vi er et engineeringfirma som utvikler, konstruerer og bygger skreddersydd produksjonsutstyr – med tilhørende løsninger innenfor automasjon, robotisering og digitale styringssystemer. Vår kjernekompetanse er innen mekanisk design, robotikk, regulering, automasjon, industriell IT og kompleks systemintegrasjon.

Bli bedre kjent med oss