Nyhetsbrev

Få de siste sakene fra Cody på e-post

MINN MEG PÅ DETTE SENERE
Hjem /

horizon-europe-videreutvikling-av-konseptmaskin

Horizon Europe: Videreutvikling av konseptmaskin

Nylig fikk vi i Cody tildelt nærmere 3 millioner kroner fra EU til å videreutvikle et prosjekt som startet opp tilbake i 2019. Siden da har vi utviklet to demonstrasjonsenheter, som skal gi forbrukere mulighet til å skreddersy egne forbruksvarer. Les mer om første del av prosjektet her: https://cody.no/diy4u-fablab

Maskinene er installert, og prosjektet har fått mye oppmerksomhet. Det er blant annet trukket frem som en suksesshistorie av EU i kategorien: “Factories of the Future.” For det er nettopp det disse maskinene er tuftet på. At de skal revolusjonere fremtiden innen produksjon av forbruksvarer, hvor det stadig blir mer ettertraktet å skreddersy produkter til egne behov.

 Siden EU-kommisjonen så et stort potensiale i løsningen som ble utviklet i forrige prosjekt, oppfordret de partnerbedriftene til å søke midler til videreutvikling av prosjektet. Mange av de sentrale partnerne, deriblant Cody og Sintef, søkte dermed på en ny utlysning, som resulterte i at partnerne ble tildelt 30 millioner kroner totalt over prosjektetperioden.

Fire konkrete produktkategorier skal testes 

Maskinen som skal benyttes er installert hos Sintef på Herøya i Porsgrunn. Denne maskinen skal tilpasses for å kunne produsere innenfor fire produktkategorier; dyrefor, frokostblanding, drikke og plantegjødsel. En av partnerne jobber med løsninger innenfor skreddersydd dyrefor, og skal bidra med sin kunnskap og behov inn i arbeidet.

-At vi skal jobbe på enheten som står på Herøya gir store muligheter for testing og utførelse av nødvendige endringer, da vi ikke er langt unna, sier ansvarlig prosjektleder i Cody, Jared Hansen.  

I første fase laget vi i Cody selve fundamentet og infrastrukturen, altså de to maskinene / demonstrasjonsenhetene, og nå er det modulene som skal utforskes og jobbes med. Disse skal tilpasses både størrelse på doseringer og ingredienser, det være seg pulver, flytende stoffer etc. I tillegg må det trolig utvikles nye moduler med helt nye funksjoner. 

-EU sitt formål med prosjektet er å tilrettelegge for produksjon i Europa i fremtiden, og det synes vi det er veldig stas å få være en del av, avslutter Jared. 

Prosjektet har fått navnet STARHAUS og består av 13 partnerbedrifter. Prosjektet er planlagt å foregå de 3 neste årene. 

Bilde: Kick-off i Brussel for alle partnerbedriftene i Starhaus.

DAGLIG LEDER

Ken André Myhra Kihle

Ken André har en master i kybernetikk fra NTNU og har vært hos oss siden 2016. Han har blant annet jobbet med programmering, TITAAN, HMI, trådløs posisjonering, kvalitetssystem og salg. Siden februar 2019 er han daglig leder. Ken André er interessert i ølbrygging og fotball og konkurrerer med Magnus om å ha den særeste musikksmaken i Cody.

+47 992 24 842 ken.andre@cody.no