Drømmejobb med stor variasjon
Christian har fagbrev i platearbeid og videreutdannet seg til etterhvert til ingeniør.
– Etter ingeniørutdannelsen jobbet jeg som sveiseinspektør, før jeg gikk til Nasta og fikk ansvar for å designe spesialgravemaskiner. Jeg har jobbet mye med stål!, sier Christian.
Einar har elektronikkbakgrunn.
– Jeg er elektronikkutdannet og har jobbet mye med skipselektronikk og automasjon. I mange år var jeg freelancer og jobbet mye mot kulturlivet, som tekniker, servicemann og oppfinner. Jeg laget blant annet alt av styringssystemer til Ibsen Escape Room på Ibsenmuseet – det var et utrolig morsomt prosjekt, forteller Einar entusiastisk.
Variert og spennende
På spørsmål om hvorfor de begynte i Cody, trekker begge frem at det er variert og spennende.
– Jeg falt for stillingsannonsen, det hørtes ut som en skikkelig kul jobb. Så gikk jeg inn på nettsiden og kjente at “denne jobben må jeg bare ha”!, forteller Christian engasjert. – Jeg kjeder meg lett, så variasjon er alfa og omega for meg. Cody jobber med mange ulike prosjekter, for ulike bransjer og utvikler avanserte løsninger fra grunn av. Her finnes ikke “hyllevare”.
Einar var ikke på jobbjakt, men ble tipset om å søke fra bekjente. – Jeg falt også for de varierte og spennende prosjektene. Det å skape noe som ikke finnes fra før, å finne gode løsninger på problemer. Det driver meg!, forteller Einar.
Hjelpsomme "tech-nerder"
Spør du Codys kunder om å beskrive merkevarens personlighet, vil du høre ord som “Peter Smart”: en kunnskapsrik, kreativ og nysgjerrig «tech-nerd» som elsker krevende utfordringer. Einar og Christian kan bekrefte at praten rundt lunsjbordet bærer preg av denne bedriftskulturen.
– Det er et skikkelig hyggelig miljø her, sier Christian. – Folk er flinke og engasjerte. Vi snakker ikke om sport i lunsjen, men ting som solcellepaneler og teknologi. Ganske nerdete – men det er jo det vi interesserer oss for, ler han.
– Og så er de utrolig hjelpsomme, legger Einar til. – Som nyansatt er det lett å spørre om hjelp, ingen spørsmål er dumme. Og uenighet møtes med nysgjerrighet: “Hvorfor mener du det”? De beste løsningene får man når flere hoder tenker.
Fremtidens produksjon
Begge har blitt engasjert i EU-prosjektet DIY4U, der vi utvikler en løsning for produksjon av skreddersydd vaskemiddel, som skal plasseres i dagligvarebutikker og betjenes av forbruker.
– I dette prosjektet får vi brukt mye ny teknologi, blant annet skal maskinen 3D-printes i plast. Det gir mange muligheter, men også utfordringer, forteller Christian som også liker at prosjektets høye innovasjonsgrad. – I stedet for å velge mellom 3 typer vaskemiddel, skal forbruker kunne designe sin helt egne formulering, i butikkhylla. Det er ganske disruptive og kult!
Ken André har en master i kybernetikk fra NTNU og har erfaring med programmering, automasjon, kontrollsystemer og kvalitetsledelse. Siden 2019 har han vært vår daglige leder.