Nyhetsbrev

Få de siste sakene fra Cody på e-post

MINN MEG PÅ DETTE SENERE
Hjem /

cody-har-inngatt-staut-kontrakt-med-statsbygg

Cody har inngått "STAUT" kontrakt med Statsbygg

´

Rundt det nye regjeringskvartalet i Oslo vil det bli en sikkerhetssone beskyttet av kjøretøysperrer. Statsbygg og Cody har nå inngått innovasjonspartnerskap med mål om å utvikle nye og bedre løsninger for slike sperrer under navnet «STAUT – kjøretøysperre til å stole på». Det er blitt gjennomført en prekvalifisering med 10 deltagere og deretter en tilbudskonkurranse med 6 av disse. Statsbygg har nå signert kontrakter med skiensbedriften Cody AS og Prodtex AS i Ulsteinsvik. I januar 2023 vil Statsbygg beslutte om innovasjonspartnerskapene skal fullføres, og etter mai 2023 blir det besluttet om det utløses opsjon for kjøp av en av de utviklede kjøretøysperrene.

– Dette gjør oss stolte både som selskap og teknologiinteresserte folk, sier daglig leder i engineeringfirmaet Cody, Ken André Myhra Kihle. – Siden høsten 2020 har vi lagt ned svært mye tid i dette. Det er både en tillitserklæring og en lettelse at Statsbygg ønsker å gå videre med oss. En mangefasettert utfordring. For å sikre funksjonene og for å regulere trafikk inn og ut av området i det nye Regjeringskvartalet, vil det være behov for driftssikre, bevegelige kjøretøysperrer. Disse skal samtidig fungere godt for alle som bruker byrommene i og rundt kvartalet, inkludert gående og syklende. Norsk klima gir røffe arbeidsforhold for kjøretøysperrer. I eksisterende løsninger har man erfart slitasje grunnet salting, brøyting, erosjon, temperatursvingninger, dårlig drenering og vanninntrengning. Slitasjen fører til stort behov for service og utskifting. Noe som igjen gir utfordringer i en bysituasjon hvor kontinuerlig drift og trafikal flyt er høyt prioritert.

– Vi tror det er mulig å finne nye løsninger som kan ivareta krav til sikkerhet og funksjon, men på en måte som bidrar til enklere drift og vedlikehold enn det man kjenner i dag. Det må også hensyntas i utviklingen av sperrene at det nye Regjeringskvartalet skal fremstå åpent og inviterende. Det er en givende utfordring, sier kommunikasjonsleder Pål Weiby i Statsbygg

RESULTATET KAN KOMME TIL Å OVERRASKE

– Det er ikke gitt at løsningen og produktet vi kommer opp med ligner dagens kjøretøysperrer. I Cody er vi kjent for å tenke utenfor boksen. En driftssikker, funksjonell løsning som krever langt mindre vedlikehold og service enn dagens kjøretøysperrer, forutsetter definitivt en god porsjon nytenkning, sier Myhra Kihle.

Enten Codys ”staute” kjøretøysperrer blir valgt og kjøpsopsjonen utløst, eller ikke: Bedriften kommer til å eie sin løsning og kan markedsføre og selge den fritt.

– Her ligger en stor oppside for oss. Nå har vi midlene til å utvikle den aller beste løsningen og gleder oss til å gå i gang med arbeidet, sier Myhra Kihle.

Prosjektet har støtte fra Innovasjon Norge.

Salgssjef

Magnus Skoglund Larsen

Magnus er vår salgssjef, og med sin erfaring fra både mekanisk design, automasjon og prosjektledelse har han full kontroll på hva Cody kan levere. Han graver seg dypt ned i maskindirektivet, CE-merking og harmoniserte standarder slik at det vi leverer tilfredsstiller lover og regler. Magnus er ekstremt interessert i hornhøyttalere og går ikke av veien for å bygge om huset for å bedre akustikken.

+47 991 22 505 magnus@cody.no

Prosjekter